Search
  • Merije Brouwer

Gevulde paprika met kip en ei en tomatensaus

Gerecht voor twee personen


Ingrediënten: twee grote rode paprika’s, 5 kleine tomaten, 250 gram kipdijfilet, 75 gram zachte geitenkaas, 1 courgette, 1 rode ui, 1 teen knoflook, 2 tl gedroogde rozemarijn, 2 tl gedroogde tijm, olijfolie


Instructie:

Warm de oven voor op 200 graden. Snijd het kapje van de paprika’s en maak ze van binnen en buiten schoon. Bewaar de kapjes. Snijd de kleine tomaten in kleine blokjes. Maak de ui en knoflook schoon en versnipper. Warm olijfolie op in een pan en fruit de ui en knoflook 8 minuten op laag vuur. Voeg daarna de tomatenblokjes en de helft van de rozemarijn en tijm toe, laat 10 minuten sudderen op laag vuur. Zet daarna de tomatensaus apart. Snijd de kipfilet en courgette in kleine blokjes. Bak de kipfilet in een pan met olijfolie zacht gaar. Voeg de courgette blokjes toe en bak nog 2 minuten mee. Breek daarna de geitenkaas boven het kip-courgette mengsel en roer erdoor. Voeg de rest van de rozemarijn en tijm toe. Doe de tomatensaus in een ovenschaal. Plaats de twee paprika’s in de saus en vul ze met het kip-courgette-geitenkaas mengsel. Graag het geheel in 30 minuten in de oven. Dek de schaal af met aluminiumfolie als de paprika’s te donker worden.

7 views0 comments